USB problems! warning: a brainer!

hi!
i'm doing some research 4 work...
we provide (@ work) usb DSL modems (globespan). we found out that there are some problems with a lot of mobo's...
the problems are that the modems loosing their Sync after some time or never getting into sync in the 1st place while the modem is OK.

the usb controllers are:
VIA Tech 3038 PCI to usb Open Host Controller
SiS 7001 PCI to usb Open Host Controller
OPTi 82C861 PCI to usb Open Host Controller
Ali PCI to usb Open Host Controller
VIA Rev 5 or later usb Universal Host Controller

some guys that i work with thought that there are bugs in those chipsets but it doesnt seem right - this controllers are in almost every board that via/ali/sis made!

i found out this problem reported about a different device:
http://www.tascam.com/products/us428/OHCI_UHCI_Compatibility.PDF
now everything became clear, but the thing is that "via rev 5" is universal and not open, and so i got confused...

i found this discussion yet i dont feel good with my theory:
http://213.38.235.185/ubb/Forum3/HTML/000169.html

need your help plz...
what do u think?

Probable answsers

Yes there is. I've choosen "All enabled" what I'm going to do right now is to select only the first and second ports.. might work....  

If you used the otg_mode change to get into host mode, that may be your problem. http://www.internettablettalk.com/forums/showthread.php?t=1727&page=2&highlight=usb+host and had no luck. But when ...

Let's get it replaced, please use the http://www.corsairmemory.com/main/rma_request.html and we will be happy to replace them or it.

done it already. No luck.  

another thing Also, when i tried to put my mp3's to a cd and just transfer them to my player from my laptop(which my player works fine on) it wouldn't even recognize i had a blank cd ...


Similair questions

I have 2 problems with my usb Flash Voyager The first problem is that when i connect the device to my computer and other computers i alsways get the following error: A HI-SPEED usb device is plugged into ...

I am running windows me and recently had to restore my computer. Since then I try to plug in my usb connection to my mp3 player, it does not seem to recognize it and it does not appear in my computer ...

(note: If this ain't in the right place, feel free to flame me until I die over it. ) Hi, Recently (and very suddenly), two of my usb devices - namely a WiFi Adapter and an iPod Mini - have ...

Alright, I have a nokia 770 (obviously) running OS 2006. I followed these instructions: http://tabletblog.com/2006/01/usb-power-injector-2.html , and I have tested the following things so i know they are ...

Hello everyone, this is my first post.. I'm from brazil and I've been having a very annoying issue! I have an Athlon XP 1700+, Shuttle AK32A (MOBO), 512 DDR (266Mhz), 40Gb maxtor, 40gb ...

My NW-A3000 was away for 2 weeks for a reparation (someone dropped it, artistlink button wasnt working, the rest was fine). Today I've got it back, and plugged it in. But Windows doesn't recognize ...

Hi,I have received my raspberry pi and have read that some people have experienced the same issues as I have. What seems to be the problem here is that I use a usb keyboard and a usb wireless network card, along ...

Hey guys. I was reading the reviews at http://www.newegg.com about this board. They say you have to disable legacy usb support in the bios or the computer won't boot up right. Does that mean you can't ...

i'm having problems w/ my usb intellimouse explorer. when windows boots up it works perfectly, nice and smooth..no problems after about a minute or so it just stops working. the light is not turning on when ...

Over the past few days, my tablet (which works perfectly well, I've checked) has been turning on and off as the usb ports in my EMachines notebook, have come loose. Earlier today, i set the ...

Hi!I'm in the process of adapting my pi for remote webcam viewing, but I'm having big problems with my usb devices.I'm trying to use two devices with the pi, a wifi-adapter (TP-Link TL-WN722N) and a webcam (Logitech ...

I am looking for suggestions for the next step. I downloaded Raspbian “wheezy” and it seemed to load. Except I tried three different keyboards and none of them worked. Only one was even a wireless keyboard. ...

Recently got my pi and all was working nicely. HOWEVER... I recently purchased a 7 port powered usb hub to expand my (er...) usb holes. Glad to say it works! Not so glad to say that when it is in operation the Ethernet ...

I have a problem with a 4 port usb bus. when first plugged in it is detected by found new hardware. then driver is found and it then works fine. I run a scanner and a smart card reader through it. all is fine till ...

Hello,I am having problems getting my computer to recognize my digital camera all of a sudden - it worked just fine a few weeks ago. When I plug my usb mouse into both usb ports, it works fine. But when I try the ...

I have a Gateway Astro...just the other day the keyboard and mouse stopped functioning...this Astro has only usb ports...no serial and no ps/2 ports and furthermore, no room for them...it has ...

A friend and I are trying to get a http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-XFi-HD-usb/A/B004275EO4.htm usb sound card working on the Pi under Raspbian. Problem one is that the 1240 has too much power ...

Hi All,I'm experimenting with the Pi now for some time and are still fascinated.I'm a developper mostly for embedded systems and I want to use my devices now also with the Pi. All the devices support the CDC profile ...

I am using a Turtle Beach Amigo II with my Raspberry Pi.I commented out the line# options snd-usb-audio index=-2in /etc/modprobe.d/alsa-base.conf. However, when I runaplay test.wavthere is no sound. However, if ...

I have always previously flashed my N800 using Windows, but just now have tried to flash Solca's Android Kernel using flasher-3.0 on Linux. The problem is, I get this mysterious error: brent@ubuntu:~/Development$ ...